Політика
23 грудня 2017
МЗС Росії про зброю для України: США «перетнули межу»
МЗС Росії вважає, що «США в певному сенсі переступили межу».
news-image
МЗС Росії вважає, що "США в певному сенсі переступили межу, оголосивши про намір передавати Україні озброєння прямої вражаючої дії".

Про це йдеться в заяві заступника російського міністра закордонних справ Сергія Рябкова, яку цитує прес-служба МЗС РФ, передає «Є!».

Американська зброя здатна привести до нових жертв в сусідній з нами країні, до чого ми не можемо залишатися байдужими, - сказав Рябков.

Він зазначив, що Росія не може вплинути на рішення США щодо зброї.

Вашингтон намагається представити себе "посередником". Ніякий він не посередник, він – пособник в розпалюванні війни, – заявив заступник Лаврова.

Представник Держдепартаменту США Хізер Науерт 22 грудня заявила, що США нададуть Україні посилене оборонне озброєння для того, щоб допомогти їй "захистити свій суверенітет і територіальну цілісність, стримати подальшу агресію". Проте вона не уточнила, про які види озброєння йдеться.

Телеканал CNN та агенція Associated Press із посиланням на неназваних американських посадовців повідомили, що серед цих озброєнь – протитанкові ракети Javelin.

Представники України неодноразово закликали Сполучені Штати надати зброю, зокрема, портативні протитанкові системи Javelin, які призначені для відбиття атак танків та самохідної артилерії.