Світ
26 грудня 2017
Собчак офіційно стала кандидатом у президенти РФ
ЦВК розглянув документи Собчак на висунення у кандидати в президенти РФ і дав дозвіл на відкриття спеціального виборчого фонду, чим дозволив офіційно почати передвиборчу кампанію.
news-image

Ксенію Собчак, російського політика і телеведучу, Центральний виборчий комітет офіційно зареєстрував кандидатом у президенти Російської Федерації.

ЦВК розглянув документи Собчак на висунення у кандидати в президенти РФ і дав дозвіл на відкриття спеціального виборчого фонду, чим дозволив офіційно почати передвиборчу кампанію, інформує «Є!» з посиланням на Gazeta.

У рішенні ЦВК зазначається: "Дозволити кандидату на посаду президента РФ Ксенії Анатоліївні Собчак відкрити спеціальний виборчий рахунок для формування виборчого фонду в додатковому офісі ПАТ "Сбербанк".

Ксенія Собчак піде на вибори глави держави від партії "Громадянська ініціатива". Однак її виборча позиція - "кандидат проти всіх".

Центральна виборча комісія РФ відмовила Олексію Навальному у реєстрації кандидатом на президентські вибори в РФ. ЦВК провела засідання з цього питання в понеділок 25 грудня. Опозиціонеру та його ініціативній групі відмовили в участі у виборах через непогашені судимості Навального. У своєму Twitter Навальний оголосив про всеросійську акцію протесту.

Читайте також:«Единая Россия» підтримала рішення Путіна йти на вибори президента РФ самовисуванцем