Суспільство
26 грудня 2017
Стало відомо про високу небезпеку WI-FI для здоров’я
Тривалий електромагнітний вплив, до розряду якого відноситься і Wi-Fi-роутер, викликає підвищений рівень реактивних кисневих субстанцій та зниження антиоксидантного захисту організму.
news-image

Фахівці назвали шість напрямків негативного впливу Wi-Fi на організм людини. Про це пише «Є!» з посиланням на Народну Правду.

Дослідження, проведене в 2016 році, прийшло до висновку про те, що тривалий електромагнітний вплив, до розряду якого відноситься і Wi-Fi-роутер, викликає підвищений рівень реактивних кисневих субстанцій та зниження антиоксидантного захисту організму. Це може призводити до окислювальних пошкоджень мозку і печінки.

У 2004 році журнал Bioelectromagnetics опублікував дослідження, яке показало, що під впливом Wi-Fi у новонароджених щурів відмічається затримка з розвитком нирок.

Опубліковане в журналі Fertility and Sterility в 2012 році дослідження показало, що Wi-Fi негативно впливає на рухливість сперматозоїдів. Такі висновки вчені зробили після того, як отримали зразки сперматозоїдів від 9 здорових чоловіків.

Цілком можливо, що ваша безсоння не є результатом робочого стресу, а виникає через вплив Wi-Fi. У 2013 році вчені з’ясували, що Wi-Fi хвилі негативно впливають на мозок знаходяться в стані сну щурів. Зокрема, вони порушували зміну фаз сну. Можливо, саме через це багато людей вимикають роутер ночами.

Постійний вплив електромагнітних полів становить загрозу в плані розвитку раку. Ще в 1979 році дослідники довели, що померлі від раку діти жили у будинках, які отримували більш потужний вплив електромагнітних полів, в порівнянні з іншими будинками.