Україна
26 грудня 2017
Українські мобільні оператори відчитуватимуться перед урядом про туристів
А ще мобільні оператори надаватимуть показники середньої тривалості перебування туристів в області/місці.
news-image

У вівторок, 26 грудня, Міністерство економічного розвитку і торгівлі підписало меморандум з основними українськими мобільними операторами для моніторингу динаміки туристичних потоків територією країни.

Інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

Відповідний документ підписав міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів з операторами "Київстар", "Vodafone Україна" та Lifecell.

Згідно з підписаним документом, відповідна статистична інформація повинна надаватися виключно у зведеному знеособленому вигляді із періодичністю 1 раз на квартал.

Так, меморандум передбачає надання показників щодо кількості внутрішніх туристів, в’їзних туристів, іноземних абонентів мобільного зв’язку у роумінгу, що перебували більше однієї доби поза межами відповідної області/місця реєстрації.

Міністерство також отримуватиме інформацію про кількість громадян України, які виїхали з відповідної області за кордон. А ще мобільні оператори надаватимуть показники середньої тривалості перебування туристів в області/місці.

Як пояснив міністр економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, отримана статистика допоможе якісніше та оперативніше проводити моніторинг туризму в Україні та вибудовувати дієвіші стратегії його розвитку

Читайте також: Обсяги україномовного контенту на телеканалах становлять 98%, – Нацрада