Події
26 грудня 2017
У Києві пограбували головного пульмонолога країни: збитки становлять 15 мільйонів гривень (відео)
Сусіди злочином здивовані, бо свій район називають дуже спокійним.
news-image

У Києві пограбували головного пульмонолога країни 68-річного Юрія Фещенка. Близько 22:00 люди в балаклавах вдерлися в його будинок у Голосіївському районі столиці, зв’язали господаря та 66-річну дружину Наталію, погрозами розправи змусили віддати коштовності й гроші, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Сусіди злочином здивовані, бо свій район називають дуже спокійним. Ніяких ознак пограбування вони не побачили і не почули – кажуть, усе було, як завжди, тихо. Пограбований чоловік вдень вийшов на роботу, однак із пресою спілкуватися не схотів – відмову журналістами пояснили проблемами зі здоров’ям. На дзвінки не відповідає ні сам академік, ні його дружина. 

Академік Фещенко, згідно його декларації, має три квартири, дві земельні ділянки і два приватні будинки, ювелірні прикраси. На початку року директор жалівся, що Національний інститут  фтизіатрії і пульмонології, який він очолює, перебуває у скрутному становищі: зарплатню співробітникам не видають, грошей немає навіть щоби годувати пацієнтів. Медики навіть звернулися до громадськості із закликом про доброчинну допомогу.

Поліція до з’ясування всіх обставин пограбування академіка не коментує. Єдине, що обіцяють правоохоронці – це посадити за ґрати на 15 років грабіжників, якщо їх вдасться розшукати і затримати. Проти них уже розслідується справа щодо незаконного заволодіння майном в особливо великих розмірах. 

Читайте також: На Хрещатику пограбували магазин: винесли 40 шуб і не чіпали гроші