Авторизація

Політика
27 грудня 2017
У МЗС відреагували на заяву глави МЗС Німеччини щодо членства України в ЄС
Євросоюз досі не має чіткого розуміння майбутніх торговельних відносин після виходу Великої Британії зі свого складу, тому слова міністра закордонних справ Німеччини є думками вголос.
news-image
За словами заступниці міністра, позицію Габліеля не слід сприймати, як спільну позицію всього Євросоюзу. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Євросоюз досі не має чіткого розуміння майбутніх торговельних відносин після виходу Великої Британії зі свого складу, тому слова міністра закордонних справ Німеччини є "думками вголос". Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Ця модель ще не сформована. Це фактично спекуляція до того, яку модель вони можуть сформувати за підсумками усіх перемовин і виходу Британії з складу Європейського Союзу", – зазначила Зеркаль.

Вона додала, що такі слова слід сприймати як особисту позицію міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, а не спільну позицію усього Євросоюзу.

"Але чи є це спільна думка Європейського Союзу, чи є взагалі розуміння в Європейському Союзі як будуть відбуватися, наприклад, торговельні стосунки з Британією після її виходу з складу Європейського Союзу? Ще немає. Тому це можна зараз сказати, що це так, думки вголос", – заявила Зеркаль.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що спираючись на модель, сформовану за підсумками виходу Великої Британії з Євросоюзу, Брюссель міг би почати вибудовувати взаємини з Україною і Туреччиною. За його словами, у найближчі роки зазначені країни не стануть членами Євросоюзу.

Читайте також:Голова МЗС Німеччини запропонував ЄС нову модель співпраці з Україною