Авторизація

Суспільство
27 грудня 2017
На кордоні з РФ у тестовому режимі почала працювати система біометричного контролю
Фіксація біометричних даних буде одноразовою: опрацьовуються технічні можливості фіксації біометричних даних під час першого в’їзду в Україну та проведення їх верифікації й ідентифікації під час наступних в’їздів.
news-image
Мобільні комплексизастосовують в основних пунктах пропуску - Гоптівка та Бачівськ. Про це пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

У середу, 27 грудня, у тестовому режимі почав працювати біометричний контроль на кордоні із Росією. 

В основних пунктах пропуску Гоптівка та Бачівськ застосовують спеціальні мобільні комплекси.

З нового року у 157 міжнародних пунктах пропуску для наземного транспорту та в аеропортах запрацює нова система фіксації біометричних даних. Вона не лише дозволяє контролювати термін перебування в країні, але й під’єднана до баз Інтерполу.

Перевірятимуть паспорти, ID-картки, водійські посвідчення і навіть техпаспорти. За словами прикордонників, технічні проблеми з в’їздом в Україну можуть виникнути - лише у туристів, які не мають біометричних паспортів. 

Зазначимо, що фіксація біометричних даних буде одноразовою: опрацьовуються технічні можливості фіксації біометричних даних під час першого в’їзду в Україну та проведення їх верифікації й ідентифікації під час наступних в’їздів.

Нагадаємо, 2 вересня в Україні почав діяти указ "Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, дотриманням ними правил перебування на території України".