Події
29 грудня 2017
У «Борисполі» можуть закрити два термінали
Таку думку висловив Георгій Зубко, комерційний директор аеропорту Бориспіль.
news-image

Хабова модель розвитку аеропорту Бориспіль вимагає розширення діючого терміналу D в сторону терміналів B і F, які будуть знесені.

Таку думку висловив Георгій Зубко, комерційний директор аеропорту Бориспіль, у своєму блозі на сайті ЦТС, інформує «Є!», з посиланням на 

"Якщо говорити про намічений шлях розвитку аеропорту Бориспіль в найближчі роки, то подібної масштабної перебудови інфраструктурного об'єкта в Україні поки що не було. Старі термінали B і F будуть знесені, так як застарілі конструкції і неправильне планування даних комплексів не можна модернізувати", - заявив комерційний директор.
"Замість них будуть побудовані п'ять нових терміналів, великий операційний центр, готель, паркінги, спеціальні галереї для проходу транзитних пасажирів", - зазначив Зубко.

За його словами, галерея терміналу D буде поступово розширюватися в бік терміналу В, що дозволить збільшити кількість гейтів.

"На найближчі п'ять років будівельний кошторис проекту становить не менше 10 млрд гривень. У першу чергу, від терміналу D в сторону терміналу B буде добудована галерея, яка дозволить збільшити кількість гейтів на 6 одиниць, розширена зона обробки і сортування багажу, розширено перон перед терміналом D, а максимальний пасажиропотік зросте до 15 млн пасажирів на рік", - написав Зубко.
Читайте також: Директор аеропорту пропонував хабар у 2,5 млн голові Миколаївської ОДА