Війна
1 січня 2018
Як українські десантники посмажили шашлики на Новий рік (фото)
В Авдіївці українські десантники зустріли з шашликом і традиційним салатом «Олів’є», але в повній бойовій готовності.
news-image

Новий рік на передовій в Авдіївці українські десантники зустріли з шашликом і традиційним салатом «Олів’є», але в повній бойовій готовності.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО в Facebook, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

«Новорічна ніч. Промислова зона. Авдіївка. Замість такого довгоочікуваного снігу – мрячить дощ. Упав густий туман... Лунають поодинокі постріли, великий калібр... Противник періодично веде хаотичний вогонь, побоюючись, що українські десантники можуть піти в наступ... Так, російські окупанти бояться та з повагою ставляться до десанту, який тримає оборону в цьому відповідальному та одному з найспекотніших районів оборони Донбасу від кремлівських найманців», – йдеться в публікації.

Командир одного з парашутно-десантних підрозділів – кадровий офіцер, загартований у боях, з перших днів війни. На початку війни починав ротним, а зараз – комбат, зазначає: 

«Донедавна тут було досить неспокійно. Підрозділ постійно перебуває в повній бойовій готовності та завжди готовий до будь-яких подій. Ми суворо дотримуємося Мінських угод, однак, якщо російські окупанти відкривають прицільний вогонь – діємо «по-десантному...».
«Ворог завжди відчуває особливий характер, традиції та бойову підготовку «крилатих піхотинців». Всі спроби російсько-окупаційних військ «прощупати» на міць витривалість десантників зазнають поразки. Зруйновані війною дачні будинки, промислові об’єкти, навіть житлові будинки. Вузенькі доріжки, калюжі та повне бездоріжжя. Мокра кам’яна земля миттєво перетворюється на глину. На «промзоні» немає панівних висот, класичних траншей, хоча деякі будівлі перетворилися на серйозні вогневі точки... Новий рік. На опорних пунктах – звичайна бойова робота. Але пости підсилені, зважаючи на «алкогольний героїзм» російських найманців та можливі провокації. Попри постійну напругу, на святкових столах традиційне олів’є та навіть шашлики, проте всі в повній бойовій готовності», – роблять висновок у штабі.

Читайте також:Доба в АТО: 7 обстрілів, 1 боєць ЗСУ травмований

Читайте також:Побажай миру: бійці АТО влаштували флешмоб з новорічними привітаннями (відео)