Події
2 січня 2018
Вбивство правозахисниці Ноздровської може бути залякуванням, - кримінолог
Це не тільки вбивство, але й демонстративність іншим людям, залякування. Місце, де знайшли труп, дуже показове - труп покладений так, щоб його якомога швидше знайти.
news-image
Вбивство правозахисниці Ірини Ноздровської може бути спробою залякування інших людей. Про це заявила в ефірі Еспресо.TV юрист-кримінолог Анна Маляр, пише «Є!».
 
"Можливо, це не тільки вбивство, але й певна демонстративність іншим людям, залякування. Місце, де знайшли труп, дуже показове - труп покладений так, щоб його якомога швидше знайти", - сказала Маляр.

Кримінолог зазначила, що зловмисники розуміли, яким буде суспільний резонанс від вбивства відомої правозахисниці, але попри це наважилися на злочин.

"Вона могла насамперед заважати тим людям, проти яких у неї була інформація, яким вона могла зіпсувати життя. Вона активно спілкувалася з пресою, долучила величезну кількість громадськості. Вбивці розуміли, що буде розголос, але їх це не зупинило. Значить, вони або були впевнені в тому, що хтось їх прикриватиме, або її життя і діяльність були вкрай небезпечні для них", - додала Маляр.

За словами юриста, версія щодо самогубства малоймовірна, а факти погроз Ноздровській є незаперечними.

"Якби це було самогубство, тоді запитання, чому дівчину знайшли без одягу. Крім того, даний міст і дана водойма абсолютно не підходять, щоб ефективно результативно завершити життя самогубством. Ми повинні розглянути всі версії, але є очевидні обставини, які складно заперечувати, наприклад те, що Ірина зверталася до правоохоронних органів і повідомляла про погрози, які надходять із оточення особи, засудженої за смерть її сестри. Потім людина, яка зверталася до правоохоронців, була вбита", - сказала Маляр.

Експерт також назвала допит поліцією близьких загиблої звичною практикою правоохоронців.

"Поліція діє по "накатаній" методиці - першими підозрюваними стають родичі, члени сім'ї та люди, з якими загибла напряму спілкувалася", - сказала Маляр.

Нагадаємо, 1 січня близько 12:00 оголене тіло правозахисниці Ноздровської знайшли у річці біля Демидова. Ноздровська востаннє виходила на зв'язок 29 грудня о 17:00, коли телефонувала своїй матері. Пошуки зниклої правозахисниці здійснювали поліцейські та волонтери.

Правозахисниця Ірина Ноздровська не дала випустити за амністією засудженого за смертельний наїзд на її сестру.

Смерть правозахисниці Ноздровської розслідують як вбивство. Поліція викликала на допит екс-нареченого вбитої правозахисниці Ноздровської.

Читайте також:Колишній наречений Ноздровської відмовився свідчити