У Кабміні готові запустити накопичувальну пенсійну систему з 2019-го року
За словами Павла Розенка, протягом 2018 року повинні бути здійснені всі необхідні заходи для запуску з 1 січня 2019 року накопичувальної пенсійної системи.
news-image

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що у чинної влади вистачить політичної волі для запровадження з 1 січня 2019 року накопичувального рівня пенсійної системи. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Еспресо", повідомляє Урядовий портал, передає «Є!»

"На сьогодні законодавство для трирівневої пенсійної системи в цілому сформоване і питання запуску другого рівня - це більше питання політичне. Потрібно було запустити цю систему ще 14 років тому. Але я переконаний, що у чинної влади вистачить насамперед політичної волі нарешті зробити цей крок і дати українцям шанс отримувати у майбутньому справді достойні пенсії", - сказав Розенко.

За словами віце-прем’єр-міністра, якби накопичувальну систему ввели 14 років тому, то нині люди, які виходять на пенсію, вже отримували б не 3-4 тис. грн, а 6-7 тис. грн.

Одним з найголовніших питань, які потрібно законодавчо врегулювати протягом 2018 року, Розенко назвав захист пенсійних внесків громадян.

"У чинному законодавстві чітко зафіксовано, що ми всі – і уряд, і Верховна Рада – повинні здійснити всі необхідні заходи протягом 2018 року, щоб з 1 січня 2019 року накопичувальна пенсійна система запрацювала. І на першому плані, безумовно, стоїть питання захисту коштів недержавного пенсійного страхування і накопичувальної системи. Ці речі нам потрібно детально виписати і дати чіткий сигнал людям, що їхні пенсійні внески будуть повністю захищені як від інфляції, так і від інших негативних процесів", - пояснив віце-прем'єр-міністр.
Читайте також: Частину звільнених українців підозрюють у співпраці з бойовиками