Суспільство
3 січня 2018
Я такого сина стругати не буду: у мережі обурились через гомофобний номер новорічного Кварталу-95 (відео)
Про гомофобний номер у Facebook написала правозахисниця Софія Лапіна.
news-image
У новорічному випуску "Вечірнього кварталу" на 1+1 показали гомофобну сценку, у якій Буратіно став "Буратіною". Про це написали правозахисні активісти у Facebook, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Номер почався зі слів коміка Володимира Зеленського про те, що у США з’явився новий тренд – камін-аут. 

"Якась відома людина, зірка, зізнається в тому, що він тепер не "він", а "вона", - говорить Зеленський.

Далі він пропонує поспостерігати за генеральною репетицією спектаклю «Буратіно» у Ніжинському театрі юного глядача після того, як головний герой розповів, що став "Буратіною".

Спочатку звучить відома пісня про персонажа, щоправда, зі змінами від "Кварталу".

"… скажите, как его зовут: "Пи-,.." - режисер зупиняє пісню і просить виконати пісню правильно. Натомість колектив додає до складу ще два: "Бу-рас!".

Коли трупа видає іще кілька гомофобних жартів, режисер просить їх бути толератнішими. Однак коли Буратіно підходить до нього, режисер просить його відійти. Після цього іще один герой – Папа Карло відмовляється грати в одному спектаклі із Буратіно зі словами: "Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду".

У сценці, де Папа Карло дарує Буратіно азбуку, режисер просить його сісти ближче до батька. Однак той посуває Буратіно ногою від себе.

На сценку відреагували активісти. Про гомофобний номер у Facebook написала правозахисниця Софія Лапіна.

Студія "Квартал-95" видалила відео з YouTube та вибачилася у коментарях після того, як користувачі почали поширювати пости із хештегом #студіядно95. Однак активісти кажуть, що цього мало і 4 січня планують провести акцію під будівлею телеканалу.

Читайте також:Через новорічний концерт Інтер може позбутись ліцензії