Події
3 січня 2018
Військові Ірану оголосили про припинення антиурядових провокацій
У результаті зіткнень протестувальників з силами безпеки в Ірані загинуло щонайменше 23 людини.
news-image
Командувач Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) генерал Мухаммед Алі Джафарі оголосив про припинення антиурядових акцій в Ірані.
Інформує «Є!», з посиланням на ukrinform.ua.
«Сьогодні - день коли, припинилися заворушення», - заявив генерал в ефірі іранського телебачення.

Командувач КВІР нагадав, що акції протесту з економічними вимогами, що почалися у четвер, 28 грудня, в п'ятницю набули політичного забарвлення.

«У п'ятницю і в наступні дні протести перетворилися на вогнища заколоту і заворушень. Противників революції і підбурювачів, причетних до акцій, затримано», - сказав Джафарі.

При цьому він звинуватив у цих подіях США, Ізраїль і Саудівську Аравію.

Як повідомлялося, за закликом керівництва Ірану в середу, 3 січня в таких містах, як Ахваз, Абадан, Горган, Елам, Ерак, Херрем-Абад, Керманшах і Бушир пройшли проурядові акції.

Мітинги в Ірані почалися як виступи проти високої інфляції і підвищення цін на основні продукти харчування, але швидко переросли в антиурядові протести.

У результаті зіткнень протестувальників з силами безпеки в Ірані загинуло щонайменше 23 людини. За даними влади Ірану, затримано не менш як 500 демонстрантів, проте неофіційні джерела повідомляють, що кількість затриманих більша в рази.

Велика Британія, Німеччина, Швеція і Туреччина висловили занепокоєння у зв'язку із загибеллю людей в Ірані і закликали владу країни поважати права людини.

Читайте також: Сьогодні українці не зможуть потрапити до банківських установ