Україна
4 січня 2018
Синоптик розповіла, коли настане похолодання
Холоди прийдуть вже з 9 січня.
news-image
За прогнозами, до кінця тижня в Україні пануватиме весна посеред зими, холоди прийдуть тільки з 9 січня. Про це у ефірі Еспресо.TV розповіла синоптик Наталка Діденко, інформує «Є!».

Упродовж сьогоднішнього і завтрашнього дня температура повітря очікується у межах 2-6 градусів тепла. Трохи холодніше буде на сході, у Дніпрі, Донецьку, Луганську та Харкові, де температура вже знизилась до нуля та нижче. Завтра у тих областях також буде прохолодніше. На півдні країни очікують до 8 зі знаком плюс. 

По Україні випадуть опади, переважно у вигляді дощу та мряки. На сході можливий невеликий мокрий сніг. Ніяких сильних снігопадів не передбачається.

Серед небезпечних явищ найближчих днів може бути туман, що загрожує водіям, і сходження лавин у Карпатах через теплу погоду.

У Києві завтра погода похмура та волога і порівняно тепла. У столиці очікується температура плюс 5-6 градусів. 6 січня, на Святвечір, в областях України потеплішає ще на декілька градусів. Прогнозують, що холоди прийдуть вже з 9 січня.

Діденко зазначає, що сильний циклон "Елеонор", що пройшовся Францією, Німеччиною, Нідерландами та Бельгією, не зашкодить Україні. Максимум, що він може зробити – це спровокувати опади у західних областях. Ніякого потужного, штормового вітру не передбачається.

У Франції через шторм "Елеонор" постраждало 15 громадян, загинула 1 людина. У Німеччині затопило дороги, а в Нідерландах скасували понад 200 авіарейсів.

Читайте також:Київ у 2017 році встановив 24 температурні рекорди

Читайте також:Якою буде погода в Україні на різдвяні свята: прогноз синоптиків