Події
4 січня 2018
26 вантажних суден-порушників зафіксували в портах окупованого Криму у грудні 2017
З них 21 судно під прапором РФ.
news-image

 У період з 1 грудня 2017 року по 1 січня 2018 року зафіксовано заходження 26 вантажних суден-порушників із тих, у яких працює AIS (Automatic Identification System), до портів тимчасово окупованого Росією Криму, повідомляє українське Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ).

Інформує «Є!», з посиланням на interfax.com.ua.

"Загалом ці судна здійснили 82 заходження до портів Керчі, Севастополя та Феодосії. 25 суден під прапором Російської Федерації та одне судно під прапором Республіки Сьєрра-Леоне. Слід зауважити, що на рейді в акваторії портів, що використовується для стоянки суден, були зафіксовані кораблі Республіки Молдова, Мальти, Того, Палау, Федерації Сент-Крістофер і Невіс та Союзу Коморських Островів", - повідомляє прес-служба міністерства в четвер увечері.

 У МінТОТ нагадали, що в листопаді 2017 року Криму було зафіксовано 25 суден-порушників, з яких 21 судно під прапором РФ, чотири - під прапорами Республіки Того, Сьєрра-Леоне та Палау.

 Морські порти, розташовані на території Автономної Республіки Крим – Євпаторія, Керч, Севастополь, Феодосія, Ялта – закриті на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.04.2014 № 578-р "Деякі питання функціонування морського та річкового транспорту" та згідно з наказом Міністерства інфраструктури України від 16.06.2014 р. №255 "Про закриття морських портів".

"Заходження суден під іноземними прапорами до закритих морських портів і терміналів, розташованих на території АР Крим та м. Севастополя, розглядатиметься як порушення норм міжнародного права як дії, що підривають суверенітет України, а також як порушення законодавства України, що передбачає відповідальність судновласників, операторів і капітанів суден, зокрема кримінальну", - зазначили в МінТОТ.
Читайте також: Росія порушує санкції ООН, таємно імпортуючи до КНДР нафтопродукти - Reuters