Суспільство
5 лютого 2015
Білл Гейтс занепокоєний тим, що людство може загинути від штучного інтелекту
Творець Microsoft не розуміє, чому людей не турбує наближення загрози.
news-image

Один із засновників компанії Microsoft Білл Гейтс заявив, що людство повинно більше перейметись новою загрозою. За словами Гейтса, технології розвиваються настільки швидко, що можна передбачити дуже скоро появу штучного інтелекту.

Інтерв'ю з Біллом Гейтсом було опубліковано у виданні Business Insider, в якому мільярдер відповів на питання про майбутнє людства. На думку Білла Гейтса, протягом декількох років буде створений штучний інтелект, який тимчасово стане великим помічником людини та полегшить його працю.

"Я з тих, хто всерйоз вважає, що суперінтелект принесе загибель людству. Спочатку машини будуть виконувати за нас роботу, але незабаром, а вони здатні до самонавчання, це стане для нас проблемою. Я зовсім не розумію людей, які не бачать в цьому загрози самому існуванню нас на планеті", - заявив Гейтс в інтерв'ю.

Раніше подібну думку про загибель людства від роботів висловив британський астрофізик Стівен Хокінг, який засуджує роботи по створенню штучного інтелекту.

Читайте також: У мозку людини є ділянка, яка відповідає за совість

Дослідники з Оксфордського університету впевнені, щоштучний інтелект зрівняється з людським через 20-25 років. Також вчені не виключають, що це може відбутися набагато швидше, так як технології вдосконалюються гігантськими кроками.