Світ
5 січня 2018
Трамп вимагає заборонити книгу-бестселер про себе
Книга повинна з'явитися у продажу в магазинах в США 9 січня. 3 січня вона зайняла перше місце в списку бестселерів на Amazon.
news-image
Адвокат американського президента Дональда Трампа вимагає відмовитися від випуску книги Майкла Волффа "Вогонь і лють: усередині Білого дому Трампа". Про це повідомляє "Голос Америки", пише «Є!».
 
Представник Трампа надіслав видавництву Henry Holt and Company лист, в якому стверджує, що команда юристів президента "розслідує численні фальшиві і/або безпідставні заяви, які ви зробили відносно містера Трампа". Адвокат Чарльз Хардер заявив, що вимога про заборону на поширення книги виходить особисто від президента США.

Книга повинна з'явитися у продажу в магазинах в США 9 січня. 3 січня вона зайняла перше місце в списку бестселерів на Amazon.

Автор говорить, що в її основу лягли бесіди "з більш ніж 200 колишніми і діючими співробітниками виборчого штабу Трампа і адміністрації США". Результати передвиборної кампанії нібито стали "неприємним сюрпризом" для Трампа і його команди, які не розраховували на перемогу. Також автор книги заявляє, що у Білому домі після приходу нового президента "панує справжній хаос".

"Трамп вимагає, щоб ви негайно припинили і утримувалися від подальшої публікації, випуску або поширення книги, статті, а також принесли вибачення моєму клієнтові", - говориться в листі адвоката президента.

Видавництва і автор книги ніяк не коментують ситуацію.

Сам Трамп розгнівано написав у себе в Twitter, що не надавав авторові "книги-фальшивки" доступу у Білий дім, неодноразово йому в цьому відмовляв і не давав ніяких коментарів.

Читайте також:Стало зрозуміло, чому в Дональда Трампа така незвична зачіска