Події
5 січня 2018
Саакашвілі отримав повістку від СБУ на допит 10 січня
Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.
news-image

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду України 29 січня розпочне розгляд справи за позовом лідера «Руху нових сил» Михеїла Саакашвілі до президента України Петра Порошенка щодо незаконності указу про позбавлення екс-президента Грузії українського громадянства. Про це кореспонденту УНІАН повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

За його словами, судове засідання призначено на 12.00. Також Чорнолуцький поінформував, що сьогодні Саакашвілі отримав повістку, згідно з якою він має з‘явитися 10 січня на 11.00 на допит до Головного управління Служби безпеки України у м. Києві та Київській області, яке розташоване за адресою Аскольдів провулок, 3-а, в рамках порушеного проти нього кримінального провадження.

***Наприкінці липня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ про припинення Саакашвілі громадянства України. За даними члена колегії МВС Антона Геращенка, Саакашвілі позбавили громадянства, оскільки він надав недостовірні дані, зокрема, щодо його судимості в Грузії.

Читайте також: Конституційний суд Молдови втретє тимчасово усунув Додона з посади президента
Читайте також: Кількість політв’язнів, яких утримують у Криму, перевищила 60, - Чубаров