Україна розпочне власне виробництво електрокарів
Міністр інфраструктури також зазначив, що низька вартість і простота в експлуатації йдуть тільки на користь українцям
news-image

Найближчим часом Україна планує почати розробку і випуск власних електрокарів. Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що наша країна має ще 10-15 років, щоб увійти на ринок і використовувати запаси українського літію, інформує «Є!», з посиланням на mmr.net.ua.

Міністр вважає, що Україні необхідно скористатися технологією поки вона все ще придатна і використовується. За його словами, Китай свого часу зрозумів, що не здатний конкурувати зі Сполученими Штатами Америки у виробництві автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння і швидко переключився на більш дешеву ходову технологію. Володимир Омелян під час підсумкової прес-конференції підкреслив, що Україні варто взяти приклад з Китаю і вийти на ринок електрокарів.

Також під час свого виступу міністр інфраструктури зазначив всі плюси електрокарів. На думку Володимира Омеляна, українська нація досить прогресивна, а тому українці самі цікавляться новими технологіями і з цікавістю їх вивчають. Так, наприклад, більш консервативних поляків чи німців уряду доводиться переконувати в корисності і безпеки використання нових технологій. Тоді як українці самі з головою занурюються в світ технологій.

Міністр інфраструктури також зазначив, що низька вартість і простота в експлуатації йдуть тільки на користь українцям. Мовляв, для жителів нашої країни важливо обзаводитися максимально комфортними, корисними для життя, а головне низькими за вартістю речами.

До слова, раніше уряд України прийняв рішення скасувати податок на ввезення електромобілів на територію нашої країни. Таким чином влада планувала популяризувати нові технології серед населення країни. Крім того, якщо відповідний закон буде прийнятий, до початку 2025 року власникам електромобілів скасують необхідність платити за парковку.

Читайте також: Заступник голови Нацполіції отримав від батька в подарунок автомобіль
Читайте також: Заступник міністра назвав причину, чому Росія не розпочала повномасштабну війну в Україні