Суспільство
6 січня 2018
Напередодні Різдва українська сторона передала тіла загиблих бойовиків для поховання – штаб АТО
Експертиза ДНК допомогла знайти родичів загиблих, які проживають на тимчасово окупованій території.
news-image

На контрольно-пропускному пункті "Станиця Луганська" у межах гуманітарного проекту Збройних сил України "Евакуація 200" напередодні Різдва на окуповану територію для поховання передали останки загиблих представників незаконних збройних формувань.

Про це 6 січня повідомив прес-центр штабу АТО, передає «Є!».

Тіла бойовиків було знайдено у вересні минулого року пошуковою групою цивільно-військового співробітництва біля міста Щастя Луганської області.

У результаті співпраці ЗСУ, Національної поліції України та органів судово-медичної експертизи було встановлено особи загиблих. Після проведення необхідних слідчих дій і ДНК-експертизи знайдено родичів загиблих, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, – повідомили в штабі АТО.

Командир групи "Евакуація 200" майор Олег Нещадим зазначив, що пошукові роботи щодо виявлення останків загиблих із подальшим переданням їх після проведення експертизи сім'ям триватимуть.

Під час отримання тіл загиблих були присутні представники Всеукраїнської спілки ветеранів війни в Афганістані, які є партнерами проекту.