Суспільство
7 січня 2018
У Росії запропонували Києву повернути Кремлю пів-України
У Росії хочуть забрати території, які нібито Україна отримала за часів СРСР.
news-image

Якщо в Україні буде визнано час її перебування у складі СРСР періодом окупації, тоді офіційний Київ змушений буде повернути Кремлю, зокрема, Харків, Дніпро та Донбас. Таку думку висловив голова Комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков, передає «Є!» посилаючись на 24 Канал.

Напередодні очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович наголосив, що період, коли Україна входила до складу СРСР, слід визнати часом окупації.

На 2018 рік ми якраз маємо цілу низку важливих подій, пов'язаних з українською революцією. Вона буде формувати уявлення суспільства про зв'язок між сучасною українським державою та Українською Народною Республікою (УНР), вона буде визначати саме, чим був радянський період. Зрештою, все частіше в політичному полі звучать вже ті тези, які звучать вже давно на історичному ґрунті. Йдеться про радянську окупацію, про становлення більшовицького, а потім і комуністичного окупаційного режиму, – зауважив фахівець

На його думку, слід робити кроки, які б визначали спадковість української державності від 1917-1921 років до сучасної держави.

На такі слова одразу відреагували в Росії, передає "РИА Новости". Так, на переконання голови Комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леоніда Калашнікова, Україна повинна бути готовою відмовитися від Харкова, Дніпра, Донбасу та інших переданих їй за радянських часів територій, якщо визнає "окупацією" період перебування у складі СРСР.

Якщо до цього серйозно ставитися, треба буде повернути пів-України сьогоднішній Росії, а не тільки Крим, тому що і Харків, і Дніпропетровськ, і Донбас до створення Радянського Союзу не були у складі України, – зауважив політик.