Події
8 січня 2018
Екс-міністра охорони здоров’я Криму заарештували
Місцевий суд Херсона обрав запобіжний захід для Петра Михальчевського.
news-image

Екс-"міністру" анексованого Криму Петру Михальчевському, якого підозрюють у державній зраді, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 1 місяць. Про це 8 січня повідомила прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик, передає «Є!» із посиланням на УП.

За даними "Крим.Реалії", під час судового засідання представники прокуратури АР Крим наполягали на арешті Михальчевського на 60 діб. 

"Робота Михальчевського у російському уряді Криму є діяльністю, спрямованою на підрив територіальної цілісності України. Зокрема, у наданих прокуратурою показах свідків стверджується, що Михальчевський сприяв організації "референдуму" щодо приєднання Криму до Росії", - йдеться у повідомленні.

Адвокати підозрюваного у держзраді Михальчевського наполягали на тому, що їх підзахисний не повинен бути під вартою, оскільки не має наміру ховатися і хоче "через суд відновити своє добре ім'я, довести, що не шкодив Україні".

Сам Михальчевський винним себе не визнає.

Як відомо,  СБУ виявила у Києві екс-"міністра охорони здоров'я" анексованого Криму Петра Михальчевського і провела обшук у його помешканні.

Прокуратура АК Крим підготувала для Михальчевського повідомлення про підозру у держзраді. Вирішувалося питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Михальчевському інкримінується ст. 111 КК України, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

За даними прокуратури АР Крим, "екс-міністру" було повідомлено, що він не має права залишати межі України, у разі спроби це зробити він буде затриманий.

Михальчевський був "міністром охорони здоров'я Криму" з березня до червня 2014 року після анексії Криму Росією.

Згодом окупаційна влада звинуватила його в участі у корупційних схемах, після чого Михальчевський написав заяву про відставку за власним бажанням.

Читайте також: 93 депутатам Ради компенсували 8 млн гривень за їхні закордонні відрядження