Події
8 січня 2018
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві юристки Ноздровської
Проводиться перевірка свідчень затриманого в частині його причетності до вказаного злочину.
news-image

Поліція встановила і затримала особу, яка обґрунтовано підозрюється у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ, про це перший заступник глави МВС Сергій Яровий заявив сьогодні, 8 січня, після проведення оперативної наради з першим заступником голови Нацполіції – начальником кримінальної поліції В’ячеславом Аброськіним і заступником голови Нацполіції – начальником Головного слідчого управління Віталієм Невгадом. За словами Ярового, внаслідок посиленої роботи координаційного штабу, створеного для розслідування резонансного злочину, встановлено особу, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні вбивства правозахисниці.
Аброськін, у свою чергу, зауважив, що правоохоронці відновили увесь маршрут руху загиблої у день її зникнення – від станції метро «Героїв Дніпра» до селища Демидів на Київщині. Крім того, правоохоронці встановили та опитали всіх шістьох водіїв маршрутних автобусів, які в проміжку з 17:00 до 18:00 рухалися вказаним маршрутом. Поліцейські провели поквартирні і побудинкові обходи, опитавши понад тисячу жиелів с. Демидів.

«Використовуючи весь масив цих даних, які ми отримали – технічні можливості, допити водіїв і встановлених людей, які рухалися від метро «Героїв Дніпра» до Демидова, нами була повністю відтворена картина з 17-ї до 18-ї години. Відтак сьогодні слідчими було прийнято рішення – в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу був затриманий підозрюваний», – зазначив він.

Він додав, що зараз тривають активні слідчі дії та необхідні оперативно-розшукові заходи для встановлення можливих свідків та очевидців, які могли пересуватися разом з Ноздровською. Крім того, додав Аброськін, у кримінальному провадженні за фактом вбивства Ноздровської призначено значну кількість криміналістичних експертиз, результати найнеобхідніших з них очікуються вже найближчим часом. Своєю чергою Невгад додав, що проводиться перевірка свідчень затриманого в частині його причетності до вказаного злочину. 

«Аналізуються слідчі дії, результати допитів, подвірних обходів – для того, щоб підтвердити хронологію подій, відслідкувати її (Ірини Ноздровської – ДК НПУ) рух, знаходження в певному місці, доведення мотивів і механізму скоєння даного злочину», – зазначив він.
Читайте також: Портников: Головний документ, який робить громадянина України цікавим для російських спецслужб, – паспорт