Події
10 січня 2018
На Львівщині перекрили дороги до кордону з Польщею
Активісти таким чином протестують проти зміни Податкового кодексу.
news-image

У середу, 10 січня, кілька десятків людей перекрили дорогу біля пункту пропуску Шегині-Медика на українсько-польському кордоні, а також поряд з пунктом пропуску Рава-Руська - Гребенне. Про це повідомляє Zaхid.net, передає «Є!»

Як зазначається, мітингувальники оголосили протест новим поправкам до Податкового кодексу України, які почали діяти з початку 2018 року.

Організація мітингу почалася ще 4 січня - група активістів заблокувала проїзд в пункт пропуску Рава-Руська - Гребенне, повідомивши поліції, що незабаром вийдуть на масштабну акцію, заблокувавши всі пункти пропуску в області.

Однак, незважаючи на обіцянки, протестувальники вирішили уникнути можливих труднощів і кожні 30 хвилин пропускають по 10 автомобілів, які їдуть до пункту пропуску. До подібних заходів активісти вдалися, щоб уникнути сварок і бійки між протестувальниками та водіями.

Нагадаємо, Верховна Рада 8 грудня прийняла поправки до Податкового кодексу, яким суттєво посилила правила ввезення громадянами товарів з-за кордону.

Так, згідно з ними, без мита в Україну можна ввозити товари в ручному або супровідному багажі на суму до 150 євро (в аеропортах - до 100 євро) і вагою до 50 кг. Однак, подібні норми діють лише для тих громадян, хто перетинає кордон не частіше одного разу на три доби і був відсутній більше як 24 година. Якщо ж ці правила не дотримуються, без податку в Україну можна завезти товар лише на суму до 50 євро.

Читайте також: Тарифи на комунальні послуги в 2018: чого чекати українцям