Події
10 січня 2018
Суд виправдав в. о. начальника дирекції з будівництва Дарницького мосту в Києві, обвинуваченого в нанесенні збитку на $ 1,5 млн
Обвинуваченного визнано невинним.
news-image

Шевченківський районний суд Києва виправдав обвинувачуваного в завданні збитків на 1,5 млн доларів Володимира Борозенця, який працював виконавцем обов'язків начальника дирекції з будівництва залізнично-автомобільного мостового переходу (Дарницький міст) через Дніпро в Києві. Про це сказано у вироку суду, передає «Є!» із посиланням на  Українські Новини.

Органами досудового слідства Борозенець обвинувачувався в тому, що він, обіймаючи протягом квітня-червня 2004 року посаду в.о. начальника дирекції з будівництва Дарницького мосту, діючи в інтересах іноземної компанії "Beon International Trading Limited" (США), вчинив зловживання службовим становищем.

Так, 29 квітня 2004 року в.о. начальника дирекції, за дорученням від державного підприємства "Південно-Західна залізниця" (ПЗЗ), уклав контракт із Beon International Trading Limited (штат Делавер, США) на виготовлення вантового проекту мосту через річку Дніпро на ділянці "Київ-Московський- Дарниця".

При цьому підсудному було достеменно відомо, що компанія Beon International Trading Limited не мала ліцензії на виконання проектних робіт на території України. Також встановлено, що не було розроблено й схвалено техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) будівництва.

Понад те, з метою забезпечення вимог безпеки Кабінетом Міністрів надалі було ухвалено рішення про будівництво зазначеного мосту не як вантового, а як аркового. У зв'язку із цим рішенням було укладено інший договір з новою компанією, і, відповідно, виготовлена Beon International Trading Limited проектна документація на будівництво вантового мосту не була й не могла бути використана за призначенням.

Водночас 17 травня 2004 року в.о. начальника дирекції Борозенець розпорядився перевести на рахунок Beon International Trading Limited 1 474 000 доларів на проведення проектних робіт за договором. Отже, слідство вирішило, що, перевищивши свої повноваження, підсудний наніс державі в особі ПЗЗ матеріальний збиток на суму 1,5 млн доларів, що за курсом на 2004 року становило 7 846 705 гривень.

Зі свого боку суд вирішив, що проведені експертизи й показання свідків не доводять провину підсудного. У зв'язку із цим обвинувачуваного визнано невинним і виправдано.

Позов прокуратури про відшкодування 7,8 млн гривень матеріального збитку не задоволено.

Читайте також: На тілі Ноздровської виявили частини ДНК Юрія Россошанського - Аброськін