Суспільство
10 січня 2018
У міграційній службі пообіцяли найближчим часом прискорити видачу біометричних паспортів
Видача біометричних паспортів в Україні почалася ще в 2015 році, але ажіотаж на отримання почався після введення безвізового режиму 11 червня 2017 року.
news-image

У міграційній службі мають намір у найближчі місяці повернутися до планової видачі закордонних паспортів в терміни до 7 або 20 днів після того, як запустять на поліграфкомбінаті додаткову лінію персоналізації документів. Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Є!» з посиланням на 112.

"У січні 2018 року заплановано запуск на Поліграфкомбінаті "Україна" додаткової лінії персоналізації паспортів, що дозволить протягом найближчих місяців поступово повернутися до планової видачі закордонних паспортів у строки до 7 або 20 робочих днів в залежності від суми оплаченого адміністративного збору", - йдеться у повідомленні.

На даний момент затримка видачі паспортів продовжується, а в міграційній службі рекомендували українцям не планувати поїздку без діючого паспорта на руках, а також не звертатися до посередників, які обіцяють видачу документа найближчим часом.

Нагадаємо, що видача біометричних паспортів в Україні почалася ще в 2015 році, але ажіотаж на отримання почався після введення безвізового режиму 11 червня 2017 року. Станом на вересень 2,5 млн українців оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон.

На даний момент ажіотаж і великі черги зберігаються. У Харкові, Дніпропетровську, Ужгороді та Івано-Франківську ситуація дещо легша. 

Читайте також:У Києві на вокзалі роздягнули та побили нетверезого подорожанина