Події
10 січня 2018
Українська заробітчанка втратила руку в Польщі: подробиці
Дівчина додає, що роботодавець не проводив жодного інструктажу з безпеки і не ознайомив дівчиною з правилами поводження з технікою.
news-image

Українка Олена Романенко, яка поїхала на заробітки до Польщі, залишилася без руки після того, як її роботодавець відмовив розрізати машину для порятунку жінки.

Відеозвернення опублікував чоловік Олени на своєму YouTube-каналі 5 січня.

Олена вирішила приїхати до сусідньої країни, щоб "заробити якусь копійку". Після двотижневого пошуку роботи Олена влаштувалася у пральню. У машин часто траплялися поломки, тож працівниць часто перекидали на інші.

Дівчина додає, що роботодавець не проводив жодного інструктажу з безпеки і не ознайомив дівчиною з правилами поводження з технікою.

"Інструктаж мені ніхто не проводив по тій машині. Показували ті, що довго працюють, – ось, там так і так", – заявила Олена.


Випадок стався 15 грудня, коли жінка працювала. На одному з простирадл утворився вузол. Жінка намагалася його вийняти, але в той час її руку затягнуло. За 10 хвилин дівчина втратила частину руки, швидка прибула за 10-15 хвилин.

Вони хотіли розрізати машину болгаркою, але власник пральні сказав, що цього категорично не можна робити, – прокоментувала Романенко.

Власник змусив дівчину чекати майстрів, щоб вони розібрали машинку. За годину очікувань Олена втратила руку вище ліктя. Жінка перенесла кілька операцій і наразі перебуває у лікарні.

До слова, керівництво пральні жодним чином не допомогло постраждалій.

Читайте також: Консул назвав основні проблеми українських заробітчан у Польщі
Читайте також: Російський десантний корабель зіткнувся із суховантажем в Егейському морі