Події
10 січня 2018
У Тернополі водії маршруток вийшли на акцію протесту (відео)
Після тижня нововведень вони вирішили розпочати страйк.
news-image

Пішки на роботу довелося добиратися сьогодні деяким мешканцям Тернополя. Водії маршруток оголосили масштабний страйк. Не працювали майже весь день. Замість крутити кермо – пікетували міську раду. Вони обурені новацією міської ради – валідаторами, які встановили нещодавно.

Сотні тернополян від самого ранку стояли на зупинках громадського транспорту. Про те, що водії маршруток сьогодні страйкуватимуть ніхто не попереджав.

"Дуже вражена, що немає транспорту, приходиться йти пішки. Бо в наш час все дороге, і в таке скрутне становище в державі їздити на таксі простим працівникам дуже важко. Значить будемо удосконалювати фізичну форму – ходити пішки", – обурена місцева мешканка Ірина Слота.

Як з'ясувалось, уся справа в новаціях. Минулого тижня в Тернополі почав діяти електронний квиток. Згідно з новою системою, пасажири купують спеціальні картки, на них зараховують гроші і вже цими картками розраховуються у маршрутках через спеціальні термінали.

В більшості випадків просто кинув гроші і пішов без квитка. Що відбувається зараз? Та сама ситуація – просто ти даєш не квиток, а пробиваєш на варіаторі і даєш електронний квиток. Йде облік готівки, – зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Та водіям нова система не сподобалась. Після тижня нововведень вони вирішили розпочати страйк. Водіїв не влаштовує те, що термінали встановили одразу біля їхнього місця. Вони кажуть, що це не дає нормально працювати, адже для того, щоб провести картку і видати електронний квиток треба більше часу.

Після годинного протесту мер запросив активістів у міську раду. Там провели робочу зустріч. Водії пропонували встановити термінали одразу на вході в автобус.

 

Читайте також: Жахлива аварія на Львівщині: маршрутка буквально розчавила легковик
Читайте також: Спійманого на п'яному водінні нардепа навіть не оштрафували