Події
11 січня 2018
Посадовець Київської митниці вимагав «відкати» за розмитнення
Хабарника впіймали "на гарячому".
news-image

Правоохоронці викрили на хабарі посадовця одного з митних постів Київської митниці Державної фіскальної служби, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

"Правоохоронці встановили, що державний службовець систематично вимагав у комерсантів та фізичних осіб «відкат» у розмірі п’ятдесят відсотків від суми обов’язкових платежів за розмитнення міжнародних експрес-відправлень, вартість яких перевищувала встановлений законом розмір 150 євро. Протиправний механізм полягав у заниженні реальної вартості товару, внаслідок чого зменшувались надходження до державного бюджету у вигляді митних платежів", - йдеться в повідомленні відомства.

Оперативники спецслужби задокументували черговий факт вимагання зловмисником неправомірної вигоди від приватного підприємця за митне оформлення міжнародного поштового експрес-відправлення партії товарів широкого вжитку.

Співробітники СБ України затримали зловмисника в одному із сіл Бориспільського району Київщини після отримання від підприємця чотириста доларів США.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Посадовцю оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Читайте також: На Черкащині знайшли мертвою таксистку, яку розшукували кілька діб