Події
11 січня 2018
«Інтеру» і «СТБ» призначено позапланові перевірки за новорічні ефіри
Після проведення позапланових перевірок Національна рада ухвалить відповідні рішення.
news-image

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 11 січня ухвалила рішення призначити позапланові перевірки ПрАТ «Телеканал «Інтер», м. Київ, і ПрАТ «Міжнародний медіа центр – СТБ», м. Київ, за трансляцію у новорічних ефірах фільмів за участі артистів, що входять до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, передає «Є!» із посиланням на прес-службу відомства.

Телеканалу «Інтер» позапланова перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-1 на звернення Служби безпеки України, а також громадянина Ковбика М.М.

Моніторингом Національної ради зафіксовано, що 30.12.2017, 31.12.2017, 01.01.2018 телеканал «Інтер» демонстрував фільми за участі Олега Табакова і Валентини Тализіної  «Москва сльозам не вірить» і «Іронія долі, або З легкою парою!».

Телеканалу «СТБ» позапланова  перевірка призначена за ліцензією на багатоканальне цифрове мовлення в мережі МХ-2 на звернення Служби безпеки України і громадян Ковбика М.М. і Корнєєва Є.Л.

Моніторингом Національної ради за 15.12.2017, 17 – 19.12.2017, 22.12.2017, 29.12.2017, 31.12.2017, 01.01.2018 зафіксовано, що телеканал «СТБ» демонстрував фільми «Кавказька полонянка, або Нові пригоди Шурика», «Іронія долі, або З легкою парою!» «Москва сльозам не вірить», «Любов і голуби» за участі Наталії Варлей, Валентини Тализіної, Олега Табакова і Олександра Михайлова.

Демонстрування фільмів, одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці є ознакою порушення вимог абзацу 10 частини другої статті 6 і пункту а) частини першої статті 59 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

Після проведення позапланових перевірок Національна рада ухвалить відповідні рішення.          

Крім того, для того, щоб розглянути ситуацію комплексно, регулятор вирішив звернутися до телеканалів з вимогою надати записи святкових ефірів і за іншими ліцензіями – ефірною та супутниковою.  Узагальнені рішення будуть ухвалені після аналізу ефірів за усіма ліцензіями мовників.

Читайте також: Уряд призначив заступника міністра охорони здоров’я з питань євроінтеграції