З Tesla Model S зробили найшвидший броньований автомобіль
Новий бронеелектрокар став важчим вихідного авто лише на 250 кг. Важить броньована машина 2 289 кг.
news-image

Американська компанія Armormax створила найшвидший броньований автомобіль в світі на базі електромобіля Ілона Маска Tesla Model S.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Як повідомляє Armormax, новий бронеелектрокар став важчим вихідного авто лише на 250 кг. Важить броньована машина 2 289 кг.

Наскільки саме змінилися динамічні характеристики Tesla Model S - компанія не повідомляє.

Нагадаємо, електромобіль здатний прискорюватися з місця до 96 км/год за 2,3 секунди, максимальна швидкість обмежена показником в 250 км/год. Максимальний запас ходу електрокара на одному підзаряді перевищує 400 км.

Кузов нового транспортного засобу посилили особливим волокном, завдяки чому він може витримувати попадання в корпус куль, випущених з вогнепальної великокаліберної зброї. Такому посиленню піддалися дах, двері, підлога і стійки Tesla Model S.

Відзначається також, що фахівці змогли добитися підвищення міцності кузова автомобіля за рахунок ламінованого синтетичного волокна, а також особливого балістичного сплаву, який до цього піддавався термічній обробці.

Вікна Tesla Model S були оснащені багатошаровим оргсклом і ламінованим полікарбонатом. Експерти компанії пояснили, що вони повністю відмовилися від сталі при бронюванні машини.

Нагадаємо, перший бюджетний електрокар Tesla Model 3 зійшов з конвеєра на заводі компанії у Фрімонті, Каліфорнія влітку 2017. 

Читайте також:Нанотехнології XXI сторіччя: ще одне українське місто здивувало зимовими діями комунальників