Політика
12 січня 2018
ДУС відмовилося назвати суми на утримання держрезиденцій
Державне управління справами відмовилося назвати суми, які пішли на утримання кожної державної резиденції, що перебувають в управлінні відомства.
news-image

Державне управління справами відмовилося назвати суми, які пішли на утримання кожної державної резиденції, що перебувають в управлінні відомства.

Про це повідомляє сайт "Ні корупції!", інформує «Є!».

У відповіді ДУС на запит сайту зазначається, що утримання державних резиденцій, які перебувають на балансі, здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених у державному бюджеті за програмою "Обслуговування та організаційне, інформаційно-аналітичне, матеріально-технічне забезпечення діяльності Президента України та Адміністрації Президента України".
 
"Витрати на кожну з таких державних резиденцій окремо не обліковуються", - йдеться у повідомленні.

Також у відповіді додали, що в їхньому управлінні перебувають 12 державних резиденцій (7 –  у місті Києві та 5 – на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим).

У ДУС не назвали конкретних сум на утримання держрезиденцій.

Зазначили лише, що "утримання державних резиденцій, які перебувають в управлінні Державного управління справами, здійснюється за рахунок передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік бюджетних призначень за бюджетними програмами Державного управління справами". Держрезиденції, які розташовані в анексованому Криму, з 2014 року не фінансуються.

Крім того, в управлінні не відповили на запитання "Ні корупції!" про власний заробіток державних резиденцій за рахунок проведення екскурсій на інших заходів.

Раніше повідомлялося, що на утримання державної резиденції "Залісся", де у вересні, зокрема, святкував свій корпоратив БПП, в 2017 році виділили 25 мільйонів 510 тисяч 400 гривень.