Суспільство
12 січня 2018
«Facebook буде платним»: в мережі гуляє фейкове повідомлення «від Марка Цукерберга»
Користувачі Facebook чи-то заради жарту, чи то повіривши, пересилають одне одному повідомлення, яке нібито написав засновник соцмережі Марк Цукерберг.
news-image

Останнім часом українські користувачі Facebook чи-то заради жарту, чи то повіривши, пересилають одне одному повідомлення, яке нібито написав засновник соцмережі Марк Цукерберг, пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Там вказано, що за користування Facebook треба буде платити. Але, якщо поширити далі це повідомлення, то ця соцмережа буде безкоштовною. І людина не втратить сторінку. Це – брехня.

Подаємо допис, який перекидають одне одному користувачі повністю:

«Привіт, я Марк, директор Facebook. Привіт всім, здається, що все попередження реальні. Використання Facebook буде коштувати грошей. Якщо ви відправите цей рядок в 18, відмінну від вашого списку, ваш значок буде синім, і він буде безкоштовним для вас. Якщо ви мені не вірите, завтра о 6 годині вечора Facebook буде закритий, і для його відкриття вам доведеться заплатити. Це все по закону. Це повідомлення інформує всіх наших користувачів про те, що наші сервери останнім часом дуже перевантажені. Ми просимо вас допомогти вирішити цю проблему. Ми вимагаємо, щоб наші активні користувачі пересилали це повідомлення кожному з людей у вашому списку контактів, щоб підтвердити наших активних користувачів facebook. Якщо ви не відправите це повідомлення всім своїм контактам в facebook, ваш обліковий запис залишиться неактивній, внаслідок чого втратите всі ваші контакти без передачі цього повідомлення. Ваш SmartPhone буде оновлено протягом наступних 24 наших днів, матиме новий дизайн і новий колір для чату. Шановні користувачі Facebook, ми збираємося зробити оновлення для Facebook з 23:00. до 05:00ранку. в цей день. Якщо ви не відправите це всім своїм контактам, оновлення буде скасовано. У вас не буде можливості спілкуватися з вашими повідомленнями в facebook. Ви повинні будете сплатити ставку, якщо ви не є частим користувачем. Якщо у вас є як мінімум 10 контактів, надішліть це SMS- повідомлення, і логотип стане червоним, щоб вказати, що ви користувач Підтверджений... Ми закінчили його».


Зазвичай, усю офіційну інформацію про оновлення у Facebook можна прочитати безпосередньо на сторінці Марка Цукерберга. Там, наприклад, він нещодавно розповів про майбутні оновлення алгоритму стрічки новин.

Цікаво, що «повідомлення від Марка» поширювалося соцмережею ще у грудні минулого року. А дехто з користувачів натрапляв на нього аж у жовтні. Минуло досить багато часу, але Марк досі не оновив Facebook. Чому? Бо це звичайний фейк.

Попри те, що повідомлення такого типу час від часу виникають в соціальних мережах, не усі ще навчилися їх розрізняти. 

Читайте також:Цукерберг анонсував зміни у стрічці Facebook