Події
12 січня 2018
Найближчим часом в Україні очікуються сильні снігопади - синоптики
Очікується випадіння снігу товщиною до 10 см.
news-image

У центральній частині України 18 січня очікуються дуже сильні снігопади, налипання мокрого снігу та хуртовини. Про це сказав керівник Укргідрометцентру Микола Кульбіда під час засідання державної комісії з питань ТЕБ та НС щодо заходів з запобігання надзвичайних ситуацій у зимовий період, інформує «Є!», з посиланням на day.kyiv.ua.

"18 січня ми чекаємо проходження через центральну частину України, крім сходу і заходу, достатньо активних циклонів, які призведуть до сильного випадіння снігу, місцями дуже сильного, налипання мокрого снігу, посилення швидкості вітру, хуртовини. Чекаємо, що приріст снігового покриву добавиться ще на 10-20 см у більшості областей України", - сказав М.Кульбіда.

Також, за його словами, 15-17 січня, спочатку на Лівобережжі, а потім й на іншій території України, очікується випадіння снігу товщиною до 10 см.

21-22 січня, продовжив він, через переміщення з Балканського півострова глибокого й активного циклону, передбачається ускладнення погодних умов: сильні снігопади з переходом у дощ, дощ з переходом у сніг, штормові вітри, ожеледицю, посилення штормового вітру до 15-24 м/с і значні коливання температурного режиму.

Крім того, сказав М.Кульбіда, протягом найближчих днів температура знизиться у нічні години до 4-9 градусів морозу, на північному сході до 10-14 морозу.

Читайте також: Погода на вихідні: по всій Україні вдарять морози (карта)