Події
13 січня 2018
Минулої доби зафіксовано 10 обстрілів укріплень Збройних Сил України - штаб
На Луганському напрямку бойовики увечері, близько двох годин поспіль, вели вогонь зі 120-мм мінометів.
news-image

Російсько-окупаційні війська вчора продовжували порушувати перемир’я. Особливу активність ворог виявляв за темного часу доби. Як повідомляє прес-центр штабу АТО у Facebook, бойовики вдавалися до обстрілів позицій українських захисників з мінометів, заборонених Мінськими домовленостями, озброєння БМП і гранатометів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Зокрема, за даними штабу, на Луганському напрямку бойовики увечері, близько двох годин поспіль, вели вогонь зі 120-мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП та зенітної установки по укріпленнях наших захисників довкола Троїцького. Понад дві з половиною години з короткими перервами незаконні збройні формування обстрілювали з 82-мм мінометів та піхотного озброєння оборонців Луганського, а біля Катеринівки і Станиці Луганської окупанти порушували перемир’я зі стрілецької зброї. На Донецькому напрямку окупанти застосували 120-мм міномети по опорних пунктах сил АТО у районі Водяного та Широкиного. Обстрілам з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї піддалися позиції ЗСУ поблизу Авдіївки. 

«Загалом, минулої доби, зафіксовано 10 обстрілів укріплень Збройних Сил України. Зважаючи на те, що злочинні дії російських загарбників загрожували життю і здоров’ю наших військовослужбовців, у п’яти випадках українські захисники були змушені відкривати вогонь у відповідь. Унаслідок ворожих обстрілів не загинув жоден український воїн, проте двоє захисників зазнали поранень. Їм оперативно надано необхідну медичну допомогу», – зазначили у штабі АТО.

Читайте також: На донецькому напрямку противник застосував міномети на Приазов’ї, - штаб АТО