Україна
13 січня 2018
В ДПСУ назваликількість іноземців, які стали персонами нон-грана через поїздки в Крим
Також минулого року було складено майже 2,3 тисячі адмінпротоколів за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
news-image

У 2017 році майже 1,5 тис. іноземцям, у тому числі більше сотні артистам та діячам культури, було заборонено в’їзд в Україну через відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Як повідомляє Державна прикордонна служба, також минулого року було складено майже 2,3 тисячі адмінпротоколів за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

З початку 2018 року вже виявлено більш як 30 таких осіб. Також на даний час за результатами моніторингу виокремлено понад 810 осіб, які, можливо, перебували на ТОТ АР Крим. У відомстві нагадали, що відповідно до законодавства, у разі порушення іноземцями правил перетину адмінкордону з АР Крим, в’їзд в Україну їм не дозволяється та приймається рішення про заборону в’їзду в Україну. Крім того, Державна прикордонна служба звертає увагу громадян України та інших держав, що порушення порядку в'їзду на територію тимчасово окупованої АР Крим через закриті урядом України пункти пропуску, в залежності від обставин, передбачає кримінальну (ст.332-1 КК України) та адміністративну (ст. 204-1 та ст. 204-2 КУпАП) відповідальність.

Читайте також: У Херсоні п’яний водій авто в’їхав у паркан колонії суворого режиму