Події
15 січня 2018
Порошенко для обміну заручниками скоро помилує звинувачену у злочинах проти держави, - Геращенко
Президент поставив дуже чітку задачу, - між першою і другою хвилею звільнення заручників має бути дуже короткий термін.
news-image

Президент України Петро Порошенко у найближчі години помилує звинувачену за злочини проти держави, щоб подовижити роботу над обміном заручниками. Про це заявила перший віце-спікер ВРУ, представник України у ТКГ у Мінську Ірина Геращенко в ході погоджувальної ради 15 січня, трансляцію вів телеканал "112 Україна", пише «Є!».

"Президент поставив дуже чітку задачу, - між першою і другою хвилею звільнення заручників у нас має бути дуже короткий термін. Ми працюємо над тим, щоб продовжити цю важливу роботу. У найближчий час, найближчі години президент піде на те, що він помилує одну жінку, громадянку К., яка здійснила серйозний злочин проти України, щоб так само ми будемо очікувати було далі продовдено роботу по звільненню наших військових", - сказала Геращенко.

Вона уточнила, що громадянка К. під час скоєння злочину сама себе поранила і лишилась ампутантом.

"У неї є мала дитина. Президент піде на такий гуманітарний жест задля того, щоб далі продовжити питання звільнення українських військових", - зазначила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі відбувся широкий обмін полоненими між Україною і ОРДЛО. Додому повернулися 73 українських заручники. На окуповану територію було передано 233 особи.