Події
15 січня 2018
МЗС вимагає звільнити засудженого в окупованому Криму Володимира Балуха
12 січня Роздольненський районний суд Криму завершив судове слідство у справі українського активіста Володимира Балуха.
news-image

Міністерство закордонних справ України вимагає звільнити активіста Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму на п’ять років за патріотизм, повідомляє «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це повідомила речник МЗС України Мар’яна Беца в Twitter.

«5 років за патріотизм... Окупант намагається знищити всіх патріотів України. Вимагаємо звільнення активіста В.Балуха», – заявила Беца.

Як повідомлялося, на засіданні підконтрольного Кремлю Роздольненського районного суду у справі українського активіста Володимира Балуха прокурор попросив для обвинувачуваного 5 років і 1 місяць позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

12 січня Роздольненський районний суд Криму завершив судове слідство у справі українського активіста Володимира Балуха.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Під час розгляду апеляційної скарги вирок Балухові скасували. Справу відправили на повторний розгляд.

Роздольненський районний суд 1 грудня змінив запобіжний захід українському активісту на домашній арешт упродовж двох місяців.

Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку. 

Читайте також:Російський суд в окупованому Криму знову відмовив Балуху в медобстеженні