Євробачення-2018: За право представляти Україну позмагаються 18 виконавців
Вже з 10 лютого в прямих ефірах нацвідбору перед українцями виступлять конкурсанти.
news-image

За право представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення", який цього року відбудеться в Ліссабоні, змагатимуться 18 виконавців. Про це свідчать результати першого етапу національного відбору, передає "UA:Перший", пише «Є!».

1. The Erised

2. Сергій Бабкін

3. СONSTANTINE

4. Kozak System

5. The ВЙО

6. Julinoza

7. Dilemma

8. KAZKA

9. Yurcash

10. Mountain Breeze

11. Ingret Kostenko

12. Vil’na

13. LAUD

14. TAYANNA

15. KADNAY

16. Pur:Pur

17. MELOVIN

18. ILLARIA

Музичні продюсери зазначають, що під час першого етапу отримали понад тисячі заявок. Головною відмінністю цьогорічного нацвідбору вважають те, що усі пісні, які потрапили до півфіналів – авторські.

Повідомляється, що в прямих ефірах національного відбору буде представлено близько 16 музичних жанрів, серед яких indi pop, authentic, reggie, house, experiment pop, folks та інші.

Жеребкування, за результатами якого буде визначено порядок виступу учасників у півфіналах, відбудеться 19 січня.

Зазначимо, півфінали нацвідбору заплановано на 10 і 17 лютого, фінал – на 24 лютого.

Нагадаємо, Португалія вперше за 53 роки участі в конкурсі отримала право приймати його завдяки перемозі Сальвадора Собрала в Києві в 2017 році, який виконав проникливу джазову композицію "Amar pelos dois" і вперше вивів свою країну в лідери Євробачення.

Півфінали конкурсу відбудуться в Лісабоні 8 і 10 травня, а фінал - 12 травня 2018 року.

У пісенному змаганні візьмуть участь 42 країни: Австралія, Австрія, Азербайджан, Албанія, Вірменія, Білорусь, Бельгія, Болгарія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Грузія, Данія, Ізраїль, Ісландія, Іспанія, Ірландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Мальта, Молдова, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Росія, Румунія, Сан-Марино, Сербія, Словенія, Україна, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Швейцарія, Швеція, Естонія.

Читайте також:Євробачення-2018: українець розповів, чому вирішив виступати за Білорусь