Події
16 січня 2018
ЄС і надалі підтримуватиме Україну у протистоянні російській агресії
На саміті було прийняте політичне рішення про продовження санкцій проти Росії, повідомляє Європейська правда.
news-image

ЄС і надалі триматиметься курсу підтримки України у протистоянні російській агресії. Про це пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Про це заявив глава Європейської ради Дональд Туск, виступаючи в Європарламенті представляючи висновки грудневого саміту ЄС.

Він нагадав, що на саміті було прийняте політичне рішення про продовження санкцій проти Росії, повідомляє Європейська правда.

«Я з гордістю відзначаю, що європейці єдині з українським народом у протистоянні російській агресії 3,5 роки. І ми триматимемося цього курсу», – заявив Туск.

Нагадаємо, 21 грудня Рада ЄС вирішила продовжити секторальні економічні санкції проти Росії до 31 липня 2018 року.

Це рішення було прийняте після того, як на саміті ЄС президент Франції Еммануель Макрон і кацлерка Німеччини Ангела Меркель повідомили про стан виконання Мінських угод і констатували, що вони і досі не виконані. Через це було прийняте політичне рішення про продовження санкцій.

ЄС запровадив економічні санкції проти РФ 31 липня 2014 року на один рік у відповідь на дії Росії, яка дестабілізувала ситуацію в Україні. Санкції спрямовані на фінансовий, енергетичний та оборонний сектори та сферу товарів подвійного призначення.

19 березня 2015 року тривалість санкцій зв’язали з повним виконанням Мінських угод, які повинні були бути виконані до 31 грудня 2015 року.

Оскільки цього не сталося, і з огляду на те, що Мінські угоди, як і раніше, не були повністю виконані, ЄС регулярно подовжував дію санкцій. 

Читайте також:Третина росіян вважають Україну ворогом РФ