Україна
18 січня 2018
Депутати дозволили іноземним військовим брати участь у навчаннях в Україні
Загалом участь у навчаннях братимуть 13 тисяч військовослужбовців і 16 літаків та вертольотів.
news-image

У четвер, 18 січня, Верховна Рада ухвалила законопроект №7428 про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2018 році для участі у багатонаціональних навчаннях. "За" проголосували 235 народних депутатів.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", інформує «Є!»

Зазначимо, що відповідний проект закону був внесений Президентом України Петром Порошенком до Верховної Ради 21 грудня 2017 року.

Згідно з документом, в Україні планується провести багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американські навчання "Репід Трайдент-2018", українсько-американські навчання "Сі Бриз-2018", багатонаціональні навчання "Світла Лавина-2018", багатонаціональні навчання "Чисте небо-2018" та українсько-румунське навчання "Ріверіан-2018".

Так, законопроектом передбачено, що багатонаціональні навчання з підготовки підрозділів збройних сил пройдуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки у селі Старичі Яворівського району Львівської області (МЦМБ) протягом усього року (365 діб).

Загалом участь у навчаннях братимуть 13 тисяч військовослужбовців і 16 літаків та вертольотів: 10 тисяч військових від ЗСУ, по 1,5 тисячі військових від ЗС США і ЗС інших країн-членів НАТО, 10 літаків і вертольотів від ЗСУ і по 3 – від ЗС США і ЗС країн НАТО.

Читайте також: Прем'єр Чехії просить парламент зняти з нього депутатську недоторканність