Події
18 січня 2018
На Закарпатті знайдено величезні поклади золота
В українських Карпатах раніше було виявлено три золоторудних родовища (Мужіївське, Берегівське, Сауляк) та численні рудопрояви корінного і розсипного золота.
news-image

У Рахівському районі Закарпатської області виявили нове велике родовище золото-рудних покладів. Ресурси золота тут оцінюються у 2,4 тонн.

Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті Державної служби геології та надр (Держгеонадра), інформує «Є!», з посиланням на 24tv.ua.

У дочірньому підприємстві Національної акціонерної компанії "Надра України" "Західукргеологія" підбили підсумки минулого року. Вагомий результат отримано щодо пошукової оцінки рудопроявів золота в Рахівському районі Закарпатської області. На основі проведених раніше бурових, гірничих та лабораторних робіт, Рахівською геолого-пошуковою партією (начальник – Нечепуренко Н.В.) Львівської ГРЕ виконано оцінку прогнозних ресурсів золота рудних тіл Білопотікського рудопрояву в кількості 2,4 тонн, – підкреслили у службі.

Також зазначається, що ці результати підтверджують перспективність подальших геологорозвідувальних робіт на рудопроявах Рахівського рудного району, що є спрямованими на підготовку об’єктів для залучення інвестицій і переведення їх в ранг золоторудних родовищ.

Додамо, що відповідно до Держгеонадр, загальна вартість покладів мінеральних ресурсів України може становити приблизно вісім трильйонів доларів. В українських Карпатах раніше було виявлено три золоторудних родовища (Мужіївське, Берегівське, Сауляк) та численні рудопрояви корінного і розсипного золота.

Читайте також: Прем'єри тижня: «Форма води» та «Пригоди Паддінгтона 2» (відео)
Читайте також: Україна до 2019 року відмовиться від антрациту - Насалик