Політика
19 січня 2018
МЗС РФ назвало ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу «підготовкою до нової війни»
МЗС РФ: Київ ховає досягнуті в Мінську домовленості.
news-image

Ухвалений Верховною Радою України законопроект про реінтеграцію Донбасу суперечить Мінським угодам. Про це йдеться в коментарі департаменту і друку міністерства закордонних справ Росії від 18 січня.

Згідно із заявою, документ "підтверджує лінію Києва на розв′язання "проблеми Донбасу" у силовий спосіб". У відомстві стверджують, що президент України Петро Порошенко "набуває необмежених, близьких до диктаторських повноважень на придушення інакодумства і невдоволення".

Інакше як підготовкою до нової війни це назвати не можна, – підкреслюють у МЗС РФ.

Дипломати наполягають, що "ні про яку "реінтеграцію" не йдеться".

Навпаки, усе робиться для того, щоб ще більше розколоти Україну й відштовхнути від себе громадян, що проживають на Донбасі. Київ ховає досягнуті в Мінську домовленості і весь наявний механізм пошуку взаємоприйнятних рішень щодо подолання внутрішньоукраїнської кризи, зокрема й нормандський формат, – наголошують у коментарі.

У МЗС РФ звертають увагу, що ухвалення закону "дивно "співпало" у часі з анонсованим у Вашингтоні рішенням про готовність США постачати в Україну летальні озброєння".

На жаль, ми є свідками створення ситуації, що загрожує небезпечною ескалацією в Україні, із непередбачуваними наслідками для загального миру та безпеки, – резюмували в російському відомстві.