Насалик прокоментував заяву керівника Нафтогазу щодо можливості закупівлі газу в Росії
Міністр зазначив, що керівник НАК Нафтогаз не синхронізував свою заяву із міністерством, яке формує державну політику,
news-image

Сьогодні у парламенті під час Години запитань до Уряду міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик прокоментував заяву керівника НАК Нафтогаз Андрія Коболєва про можливість закупівлі газу в Російській Федерації, передає кореспондент «Є!»
Зокрема, Насалик зауважив, що НАК Нафтогаз України "не є у сфері управління Міністерства енергетики та вугільної промисловості". Також він зазначив, що керівник НАК Нафтогаз не синхронізував свою заяву із міністерством, яке формує державну політику,

"Уряд, приймаючи фінансовий план НАК Нафтогаз, ніяк не розглядав можливість закупівлі російського газу", - сказав Насалик.

Крім того, міністр повідомив, що Україні вдалось за півтора року для PSO зменшити імпортну закупівлю газу до 900 млн куб.

" І ми взагалі, розвиваючи Укргазвидобування, розглядаємо можливість, що до кінця року цей дефіцит у 900 млн буде відсутній, що дасть можливість вирішити два питання, зокрема - формуючи ціну на газ для населення, ми вже не будемо зв'язуватися з імпортним паритетом, а ще - для PSO нам не потрібен буде імпортний газ", - наголосив Насалик.
"А комерційні структури хай закупають газ там, де вважають за потрібне, це є ринок", - додав міністр.

Як повідомлялося,  голова правління НАК  "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що компанія готова розпочати закупівлю природного газу у "Газпрому" вже в першому кварталі 2018 року.

Читайте також: Рева повідомив, коли військовим перерахують пенсії