Події
19 січня 2018
Перестрілка в Одесі: очевидці розповіли про останні хвилини життя стрілка
Місцевих жителів кілька годин не пропускали до власних домівок.
news-image

Навколо вулиці Новосельського в Одесі, де сталася смертельна стрілянина, досі працює оточення і перекрито рух транспорту.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Місцевих жителів кілька годин не пропускали до власних домівок. Про це йдеться в сюжеті ТСН. Правоохоронці пояснюють це спецоперацією, тому що у них була інформація про можливе перебування в одному з будинків спільників стрілка, який убив чоловіка і поранив ще чотирьох, у тому числі поліцейських. Також на місці злочину проводилися слідчі дії, тому зайві сліди могли заплутати експертів.

"Він підстрелив одного поліцейського, потім другого. Потім прогулявся, як Термінатор, по вулиці. Ще кілька разів вистрілив, підібрав пістолет поліцейського, вистрілив у нього впритул і спокійнісінько повернувся до двору, де з'явилася поліцейська машина і вже зреагувала – і він був убитий", - розповів свідок подій.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в центрі Одеси під час затримання зловмисника були поранені чотири людини: троє поліцейських і співробітник «Муніципальної варти», який випадково опинився на місці перестрілки, загинули двоє, серед яких зловмисник, який стріляв у правоохоронців. Джерело в Головному управлінні Нацполіції в Одеській області повідомив, що, за попередніми даними, застрелений зловмисник – житель Одеси Володимир Дорошенко, відомий своєю проросійською позицією, а також неадекватними вчинками. Наприклад, в 2009 році він прибув до міськради і заявив, що «викликає на дуель» чинного тоді мера міста Едуарда Гурвіца. Також приїжджав на Думську площу до будівлі мерії верхи на коні з «шпагою». Крім того, він був активним учасником акцій антимайдана, що проходили на Куликовому полі в 2013-2014 роках. Дорошенко перебував у розшуку, намагався балотуватися на пост мера.

Читайте також: Перестрілка в Одесі: в лікарні помер поранений поліцейський
Читайте також: Надзвичайна ситуація у Черкасах: люди спустошили полиці магазинів із водою (фото)