Суспільство
19 січня 2018
В Україні стартувала монетизація субсидій
Постанова була розроблена Мінфіном.
news-image

У п’ятницю, 19 січня, набув чинності наказ Міністерства фінансів України про монетизацію субсидій на рівні підприємств-постачальників енергоносіїв і житлово-комунальних послуг, затверджений постановою Кабінету міністрів України. Про це повідомила прес-служба Міністерства фінансів України.

Інформує «Є!», з посиланням на tyzhden.ua.

 Згідно з повідомленням, постанова була розроблена Мінфіном, обговорена з усіма зацікавленими сторонами і підтримана українськими та міжнародними експертами.

«Це перший етап реформування системи розрахунків за субсидіями - монетизація субсидій на рівні підприємств, що надають послуги. Далі здійснюватиметься підготовка системи до впровадження монетизації субсидій на рівні домогосподарств», - йдеться в повідомленні.

Відповідний наказ Мінфіну, який сьогодні набув чинності, затверджує форми реєстрів обсягів спожитих пільговою категорією населення пільг і субсидій на оплату енергоносіїв та наданих житлово-комунальних послуг. Це означає, що всі підприємства житлово-комунального господарства для отримання субвенції з держбюджету на надання пільг і житлових субсидій населенню вже мають можливість заповнювати ці реєстри.

 Нагадаємо, 26 квітня 2017 року Кабінет міністрів України прийняв рішення про монетизацію суми зекономленого субсидії на оплату газу та електроенергії.

 Згодом Міністерство фінансів України розробило план переходу на грошові розрахунки за субсидіями, який складається із трьох етапів. Перший етап включатиме монетизацію розрахунків по субсидіях на рівні підприємств - надавачів послуг. На другому етапі - підготовка системи до проведення монетизації субсидій на рівні домогосподарств (створення необхідної інфраструктури, створення єдиного реєстру та бази даних субсидіантів і їх верифікація тощо). І на третьому етапі - монетизація субсидій на рівні домогосподарств.

Читайте також: Підвищення пенсій та зарплат: до чого готуватись субсидіантам
Читайте також: Порошенко визначився із главою Нацбанку