Суспільство
22 січня 2018
У Харкові ще один суддя не схотів братися за справу Штепи
Новий головуючий і запасний суддя будуть обрані за допомогою комп'ютера у базі даних Жовтневого райсуду Харкова.
news-image

Жовтневий райсуд Харкова, призначений для розгляду справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, не обрав для неї запобіжний захід: головуючий суддівської колегії Володимир Курило взяв самовідвід. Про це розповів адвокат Олександр Тананакін, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"На самому початку засідання головуючий суддівської колегії Володимир Курило заявив клопотання про самовідвід. Клопотання задоволене. Тому суд не став розглядати питання про обрання запобіжного заходу для Штепи, хоча попередній - домашній арешт з електронним браслетом - закінчився 13 січня", - зазначив адвокат.

За його словами, новий головуючий і запасний суддя будуть обрані за допомогою комп'ютера у базі даних Жовтневого райсуду Харкова.

"Відразу після самовідводу судді Штепа поїхала до Слов'янська. До чергового рішення суду вона не зобов'язана цілодобово перебувати вдома. За її словами, вона нікуди не збирається від'їжджати з України, любить країну і сподівається на справедливий суд", - додав адвокат.

За його словами, обстановка в залі суду була спокійною.

Як повідомлялося, 18 січня Штепа подала заяву до поліції Слов'янська на те, що останнім часом вона отримала до 50-ти письмових погроз. Поліція проводить перевірку по суті звернення.

17 січня Апеляційний суд Харківської області обрав для розгляду справи Штепи Жовтневий райсуд Харкова. Це 4-й за рахунком суд, де справу Штепи розглядають із самого початку в 5-й раз, а судова колегія, яка знову допитає усіх свідків, буде 11-а за рахунком. На сьогодні є вісім томів розглянутих матеріалів справи в судах, але в них відсутні документи, які прямо підтверджують вину Штепи.

Штепу затримали 11 липня 2014 року. Її звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та створення терористичної групи. На суді Штепа пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під погрозами терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув'язнення.

Читайте також: ВРП звільнила п'ятого суддю, який розглядав справу Штепи