Події
23 січня 2018
Путіну запропонували вигідний план капітуляції: екс-глава розвідки розповів деталі
Неофіційно сформована програма тиску на Росію для вирішення конфлікту на Донбасі та повернення Криму.
news-image

На міжнародному рівні неофіційно сформована програма тиску на Росію для вирішення конфлікту на Донбасі та повернення Криму.

Про це розповів екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в інтерв'ю "Апострофу", пише «Є!».

За його словами, оскільки мінські домовленості не діють, потрібно потужніший механізм впливу на Москву. Тож країни "Великої двадцятки" без Росії та ще шість потужних держав на неофіційному рівні обговорюють новий формат, який дозволить об'єднати інтереси світу і критичні проблеми, пов'язані з Україною.

Маломуж зазначив, що новий формат юридично зобов'яже Москву приймати рішення з конкретних питань. У самій дорожній карті проекту визначено 18 пунктів. Серед країн, які виступатимуть гарантами формату, є США, країни ЄС, Китай, Японія, Канада та Індія.

Посил зроблено і в Росії, включаючи Путіна, і він принципово погоджується на такий сценарій. Можливо, ми вже навіть цього року й наступного будемо свідками й учасниками вирішення як світових, так і наших проблем, особливо, Сходу, – переконаний екс-глава розвідки.
"Там напрацьовано 18 пунктів, на які Путін погодиться – на те, що він буде учасником врегулювання. Йому дається навіть шанс – ти не вигнанець, а учасник, але дій за цими правилами в інтересах міжнародної безпеки, України і так само в інтересах Росії. У разі такого поєднання інтересів він не буде просто стороною чи не стороною конфлікту, він буде учасником цих великих домовленостей і не буде ідентифікуватися лише як сторона в нашій ситуації. Він буде відповідальний за низку проблем, в тому числі – за вихід з України", – пояснив Маломуж.

Читайте також:У Криму окупанти прийшли з обшуками до кримських татар, є затриманий