Події
24 січня 2018
Московський суд розгляне продовження арешту Сущенка
У середу, 24 січня, в Москві відбудеться суд щодо продовження терміну утримання під вартою журналіста Укрінформу Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО «Лефортово».
news-image

У середу, 24 січня, в Москві відбудеться суд щодо продовження терміну утримання під вартою журналіста Романа Сущенка, який незаконно утримується в СІЗО «Лефортово». Про це пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

Про це повідомив в Twitter адвокат Сущенка Марк Фейгін.

«24 січня відбудеться суд щодо продовження терміну утримання під вартою Романа Сущенка об 11:30, у Мосміськсуді», - зазначив Фейгін.

Адвокат також повідомив, що у вівторок в СІЗО «Лефортово» відбулося побачення журналіста з дружиною і дочкою.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня Московський міський суд відхилив апеляційну скаргу захисту Сущенка на рішення суду першої інстанції про продовження терміну утримання його під вартою до 30 січня 2018 року.

Раніше Фейгін заявляв, що судові засідання у справі його підзахисного можуть розпочатися у кращому випадку 25-28 січня.

Фейгін також повідомляв, що це, ймовірно, буде останнє побачення Сущенка з родичами під час слідства. «Коли розпочнеться судовий процес, процедура зміниться. Дозвіл вже потрібно буде отримувати у Мосміськсуду. А це набагато більш довгий бюрократичний процес. Причому з тієї ж тяганиною при отриманні права на побачення зіткнуться і офіційні особи, наприклад консул України», - пояснив адвокат.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка у порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Читайте також:Сущенко зустрівся у СІЗО з дружиною та донькою