Події
24 січня 2018
На Чернігівщині жінка заплатила шахраям 32 тисячі гривень за нібито виграний автомобіль
Певний час прилучанка чекала повідомлення, аж поки не зрозуміла, що спіймала облизня.
news-image

У Прилуках Чернігівської області жінка отримала SMS про виграш автомобіля та повірила йому. 52-річна українка поспішила виконати умови "акції", бо побачила свій телефонний номер у списку переможців на сайті, куди скерували її телефонні аферисти.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Як повідомляють в управлінні обласної поліції, далі  спрацювала стандартна схема шахраїв: для отримати подарунку "переможцю лотереї" запропонували сплатити відсоток від заявленої вартості авто в якості податку на виграш. Жертва обману слухняно перерахувала 32 тисячі гривень на вказаний шахраями рахунок через термінал. Після цього жінці пообіцяли додатково повідомити про місце та час отримання виграшу, і на цьому її спілкування з аферистами закінчилося.

"Певний час прилучанка чекала повідомлення, аж поки не зрозуміла, що спіймала облизня. Тоді жінка звернувся за допомогою до Прилуцького відділу поліції. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років. Правоохоронці вкотре застерігають громадян не довіряти сумнівним повідомленням про виграш. Ретельно перевіряти отриману інформацію. А особливо ніколи і нікому не повідомляти термін дії вашої картки, код безпеки на її зворотному боці, банківські паролі з SMS-повідомлень. Розраховуйтесь за товар, вибраний на сайті Інтернет-оголошень, лише після його отримання! І ні в якому разі не перераховуйте завдаток", - нагадали базові правила безпеки чернігівські правоохоронці.
Читайте також: Українка виграла 5 мільйонів доларів в американській лотереї